Comunicat de presa ASLO 19.01.2017

Piața de leasing operațional își menține creșterea

COMUNICAT DE PRESĂ

București, 19 ianuarie 2017 – Piața de leasing operațional a încheiat anul 2016 depășind nivelul de 60.000 de unități în administrare, în linie cu estimările de la începutul anului și în creștere cu 8% față de finalul lui 2015. În perioada ianuarie-decembrie, au fost înmatriculate aproape 14.400 de autovehicule de către companiile de leasing operațional, adică 13,3% din totalul înmatriculărilor noi, de aproximativ 108.000 de autoturisme și autovehicule comerciale ușoare.

„În urma unui an caracterizat de creșterea competitivității jucătorilor de profil, piața de leasing operațional și-a continuat dezvoltarea, apropiindu-se, în pofida unui ritm de creștere mai mic decât în anii anteriori,  de un nou prag – cel de 60.000 de autovehicule în administrare.

De asemenea, ca o dovadă a creșterii înțelegerii conceptului si beneficiilor leasingului operațional, în 2016 ponderea serviciului complet (full service) din portofoliul firmelor de leasing a crescut cu peste 7%.

Îmi exprim în continuare așteptarea ca și companiile românești, fie ele mari sau IMM-uri, sa înțeleagă mai bine acest produs, pentru a putea beneficia de avantajele sale” declară Bogdan Apahidean, președinte ASLO.

Conform datelor centralizate de Asociația Societăților de Leasing Operațional, în topul primelor 5 companii membre intră: LeasePlan România, Arval Service Lease România, ALD Automotive, Porsche Mobility şi BCR Fleet Management.

 

Membrii asociației reprezintă peste 98% din total piață. Structura portofoliului (la nivel de asociație) este alcătuită din servicii complete de leasing operațional (finanțare și management de flote) cu o cotă de 75%, urmate de management de flote 17%, restul reprezentând leasing operațional fără servicii de administrare.

 

Despre ASLO

Asociaţia Societăţilor de Leasing Operaţional (ASLO) a devenit funcţională în martie 2011 şi este o asociaţie profesională, neguvernamentală, non-profit şi apolitică, înfiinţată pe 17 noiembrie 2010,  în conformitate cu legile din România. Membrii cu drepturi depline ai ASLO reunesc principalele companii de leasing operaţional de pe piaţa românească: ALD Automotive, Alexandros Long Term Rental, Arval Service Lease România, BCR Fleet Management, BT Operational Leasing, Business Lease Romania, Hertz Lease, New Kopel Group, LeasePlan România, Porsche Mobility, Premium Leasing, RCI Finanţare România, Unicredit Leasing Fleet Management iar membrii asociați sunt: Autonom Rent a Car, Aviroms Rent A Car, Boca Autotrade, Delta Speed Solutions, EurotaxGlass’s România, Marsh Broker de Asigurare-Reasigurare şi SGS România.

 

ASLO își propune să promoveze conceptul de leasing operațional și să susțină cele mai bune practici în industrie fiind o interfață eficientă între comunitatea pe care o reprezintă și comunitatea de afaceri și autorități, protejând în același timp interesele membrilor săi.