Comunicat de presa ASLO 28.11.2017

Bucureşti, 28 noiembrie 2017 – Piața de leasing operațional a depășit nivelul de 66.000 de unități în administrare la finalul trimestrului al treilea din 2017, generând o creștere a pieței de 11% faţă de finalul anului 2016. În perioada ianuarie-septembrie a acestui an au fost înmatriculate aproximativ 13.000 de autovehicule de către companiile de leasing operațional, adică 15% din totalul înmatriculărilor noi (90.959 de autoturisme şi autovehicule comerciale uşoare).

„Rezultatele primelor trei trimestre ale anului în piața serviciilor de leasing operațional și de fleet management sunt foarte bune, chiar peste așteptările exprimate la începutul anului. Aceste rezultate se datorează eforturilor tuturor companiilor membre ASLO de promovare a acestui produs modern și eficient în toate segmentele pieței. Suntem convinși de potențialul acestei piețe și ne exprimăm încrederea că leasing-ul operațional cu servicii incluse va deveni principala formă de finanțare a mobilității  companiilor din România.” declară Dan Boiangiu, preşedinte ASLO.

Conform datelor centralizate de Asociația Societăților de Leasing Operațional, în topul primelor 5 companii membre intră: LeasePlan România, Arval Service Lease România, ALD Automotive, Porsche Mobility şi BCR Fleet Management.

Membrii asociației reprezintă peste 95% din total piață. Structura portofoliului (la nivel de asociație) este alcatuită din servicii complete de leasing operațional (finanțare și management de flote) cu o cotă de 77%, urmate de management de flote 14%, restul reprezentând leasing operațional fără servicii de administrare.

Despre ASLO

Asociaţia Societăţilor de Leasing Operaţional (ASLO) a devenit funcţională în martie 2011 şi este o asociaţie profesională, neguvernamentală, non-profit şi apolitică, înfiinţată pe 17 noiembrie 2010,  în conformitate cu legile din România. Membrii cu drepturi depline ai ASLO reunesc principalele companii de leasing operaţional de pe piaţa românească: ALD Automotive, Arval Service Lease România, BCR Fleet Management, BT Operational Leasing, Business Lease Romania, Hertz Lease, New Kopel Group, LeasePlan România, Porsche Mobility, Premium Leasing, RCI Finanţare România, Unicredit Leasing Fleet Management iar membrii asociați sunt: Autonom Rent a Car, Aviroms Rent A Car, Boca Autotrade, Delta Speed Solutions, EurotaxGlass’s România, Marsh Broker de Asigurare-Reasigurare şi SGS România.

ASLO îşi propune să promoveze conceptul de leasing operaţional şi să susţină cele mai bune practici în industrie fiind o interfaţă eficientă între comunitatea pe care o reprezintă şi comunitatea de afaceri şi autorități, protejând în acelaşi timp interesele membrilor săi.